Poc a poc s’aproxima l’estiu, i amb ell al final de maig, comencem amb les Festes Majors del nostre barri: Les festes de Prospe.

Com cada any, a l’esplai no ens ho volem perdre, i hem preparat unes quantes activitats per gaudir-ne  i portar la celebració dels nostres 30 Anys Fent Camí amb totes les veïnes i veïns del nostre barri.

Aprofitem aquest espai, per a compartir l’article que hem fet enguany per al diari de festes! Bona festa major a totes i tots! Ens trobem pels carrers i places!


30 Anys fent camí amb l’Esplai Druida

El Centre d’Esplai Druida va nèixer amb la missió d’educar en valors a infants, joves i famílies en el seu temps de lleure, i esdevenir un espai de formació i participació comunitària amb voluntat de transformació i inclusió social.

Aquest és l’eix que ha marcat tota la nostra història i tots els nostres projectes i que enguany volem posar encara més en valor, ja que arribem a una fita històrica, la celebració del 30è Aniversari de l’entitat.

Durant tot el curs hem fet un munt d’actes vinculats als diferents valors de l’esplai, agafant com a lema central 30 Anys Fent Camí i complementant-lo amb un valor cada mes.

Els projectes i les activitats a l’Esplai continuen a tota màquina! Els grups de dissabte viuen aventures cada cap de setmana, i a més moltes de les activitats les fem amb les famílies: excursions, ginkanes, comissions. I el projecte de diari els infants i joves tenen un espai de lleure, de berenar i de poder fer els deures, totes les tardes de dilluns a divendres! I és que les tardes són d’Esplai i la màgia és Druida!

Enguany a més els nostres joves han realitzat un curt de temàtica social que estrenaran dins del Festival Edufilms al mes de juny, just passades les festes.

I ara arriba un dels moments més màgics de l’any: l’estiu! Per això tornem amb la nostra particular Aventura de l’Estiu, la #DruidaExperience! Una proposta d’activitats per gaudir d’un estiu màgic! Enguany fem el Casal d’Estiu a l’Escola Mercè Rodoreda, on des del 25 de juny fins al 27 de juliol viurem una aventura màgica: un gran joc a on tots i totes som els protagonistes i les peces del joc. El taulell és l’esplai i l’aventura comença cada dia!

Les colònies seran un viatge al Pitiflai Railway, el viatge en tren més màgic que ens transportarà a diversos moments de l’Aventura de l’Estiu dels 30 Anys Fent Camí de l’esplai i les gaudirem del 22 al 28 de juliol a Àger (La Noguera)

I per últim, pels joves més aventurers farem els Campaments a on coneixerem els regnes de  la comarca de la Noguera, és una aventura que ens transportarà a temps secrets, on cada regne tenia la seva forma de fer i seran del 19 al 28 de juliol a Àger (La Noguera).

Més info: estiu.druida.cat

I com no, ara ens toca gaudir de les Festes Majors de la Prospe! I com que som molt de celebrar-ho tot enguany farem diversos actes a les festes! Per començar el 27 de maig a les 11 hores farem la #DruidaFarrada un matinal infantil amb diverses activitats i animació infantil (gràcies a la Fundació la Roda) i a partir de les 13h la comissió de famílies de l’esplai estarà a les parrilles tot preparant unes magnifiques butifarres! Us esperem a la Zona Verda! I el 29, 30 i 31 organitzem amb els amics del Casal de Barri i la Ludo la Guineu el “Juguem al Carrer” tardes de jocs a la Zona Verda i a Nou Pins.

Tot l’equip educatiu celebrem arribar als 30 anys de vida d’un projecte de clara vocació social i educativa i volem agraïr i felicitar a totes les persones que durant la nostra història han fet possible la màgia Druida.