En pocs dies comencem la Festa Major de Prospe, el nostre barri, i com cada any, aprofitem l’avinentessa per publicar l’article (extended version) que surt al diari de festes! Al final teniu les diverses activitats que hem preparat! Bona Festa Major!


És només un moment, un instant, quan al despertar a colònies, o durant un taller amb pintura, o al mig d’una ginkana, o al joc de nit quan trobem la pista, o a les assemblees a campaments, o quan acabem els deures, o parant taula, o quan arriba aquell personatge misteriós… es quan es produeix, quan arriba la nostra càrrega d’energia, la nostra màgia, el nostre motiu de ser: són els petits somriures dels infants i joves que ens dónen ales per continuar treballant per ells i elles; que ens donen força per continuar reivindicant els drets dels infants i el dret al lleure; que ens encoratjen a treballar per a un lleure i una educació inclusiva que estigui per sobre de quasevol prejudici; és a aquesta la nostra màxima: el somriure dels infants.

Des de l’Esplai Druida treballem amb projectes encaminats perquè el dret a l’educació en lleure, i el principi d’equitat siguin una realitat, fent un gran esforç per garantir la igualtat d’oportunitats i la promoció de la inclusió i la cohesió social. I això no sempre és fàcil! Tot i tenir complicitats amb entitats, institucions i administracions públiques, el nostre model no “encaixa” en les línies d’actuació de les administracions, i hem de fer mans i mànigues per garantir la continuïtat tot tenint la sensació d’estar en fals i que cada vegada d’ens exigeix més: llei de transparència, auditories, mòdels de gestió…  Però continuarem treballant per garantir el somriure dels infants!

També tenim complicitats i reconeixements que ens fan molta il·lusió! Aquest curs hem rebut, de part de la Xarxa de 9Barris Acull, el reconeixement per a la Convivència i la Cohesió social a 9 Barris, i creieu-nos que això ens ha carregat de força per treballar pel somriure dels infants! i a més enguany hem guanyat el premi a la comparsa més reivindicativa del Carnaval de 9 Barris, sota el lema (i la disfressa) de Cap Infant sense plat a taula.

Els projectes i les activitats a l’Esplai continuen a tota màquina! Els grups de dissabte viuen aventures cada cap de setmana, i a més moltes de les activitats les fem amb les famílies: excursions, ginkanes, comissions… si si! Les famílies també participen de diverses comissions d’activitats de l’esplai. I projecte de diari els infants i joves tenen un espai de lleure, de berenar i de poder fer els deures, totes les tardes de dilluns a divendres! I és que les tardes són d’Esplai i la màgia és Druida!

Enguany, a més, els nostres joves, han decidit endinsar-se en un projecte d’Aprenentatge i Servei, fent extensius els seus coneixements sobre els smartphones i les seves aplicacions a la gent gran del barri; és el projecte MayoresConecta2 a on els nostres adolescents ensenyen noves tecnologies a persones més grans de 55 anys!

També durant aquest curs hem celebrat conjuntament amb els nostres amics del Casal de Barri i de la Ludoteca la Guineu el Dia Universal dels Drets dels Infants, tot reivindicant el #DretalLleure i fent activitats conjuntes per continuar treballant amb la Coordinadora Infantil de Prospe! També hem celebrat la Marxa a Montserrat a Peu, una tradicional activitat d’excursionisme, en contacte amb la Natura i amb un punt d’aventura! I hem celebrat tot el calendari festiu: castanyada, hivern, carnaval, Sant Jordi…

I ara arriba un dels moments més màgics de l’any: l’estiu! Per això tornem amb la nostra particular Aventura de l’Estiu, la #DruidaExperience! Una proposta d’activitats per gaudir d’un estiu màgic! Enguany fem el Casal d’Estiu a l’Escola Prosperitat, on des del 26 de juny fins al 28 de juliol viurem una aventura per retornar l’equilibri al planeta. Plegats descobrirem la importància del sol i la lluna, els misteris del temps, la natura desconeguda…

Les colònies seran un viatge estel·lar, puja a la nostra nau espaial i enlaira’t a la #DruidaExperience més galàctica. Els personatges més curiosos ens faran descobrir uns univers ple de misteris i seran del 2 al 8 de juliol al Garraf.

I per últim, pels joves més aventurers farem els Campaments a on codis, contrasenyes, misteris… són els ingredients perfectes per a la #DruidaExperience més jove. Una experiència que ens farà resoldre un misteriós enigma posant a prova les nostres habilitats i enginy. Endinsats en la natura gaudirem d’una gran aventura jove! del 9 al 18 de juliol al Ripollès.

Trobeu tota la informació al web de l’estiu: estiu.druida.cat

I com no, ara ens toca gaudir de les Festes Majors de la Prospe! I com que som molt de celebrar-ho tot enguany farem diversos actes, alguns compartits, durant les festes! Per començar el XX de maig a les XX hores farem la #DruidaFarrada un matinal infantil amb diverses activitats i animació infantil (gràcies a la Fundació la Roda) i a partir de les 13h la comissió de famílies de l’esplai estarà a les parrilles tot preparant unes magnifiques butifarres! Us esperem a la Zona Verda! També el dia XX, conjuntament amb l’AMPA i l’Escola Mercè Rodoreda farem un matinal d’activitats i festa de l’escuma per iniciar les festes ben fresquets!

I l’any vinent arribem al nostre 30è Aniversari… així que ja us explicarem les diverses celebracions que estem preparant per continuar garantint els somriures dels infants!

Mentrestant, ens podeu seguir a les xarxes socials i al nostre web:

www.druida.cat
esplai@druida.cat
facebook.com/esplai.druida
twitter.com/esplaidruida
instagram.com/esplaidruida 

o venir-nos a veure al Carrer Vesuvi 35 (a l’Escola Mercè Rodoreda)
o trucar-nos o enviar-nos un whatsapp al 663 95 81 36.

#SócDruida #SócdEsplai #EsplaiCompromès